Beneficiile jocurilor de logică pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor

Beneficiile jocurilor de logică pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor

Sursa foto: piqsels.com

Este important ca juniorii să aibă la dispoziție timp liber pentru joacă neîngrădită. Ei se vor ajuta de jucării pe care le transformă în instrumente care stimulează o dezvoltare armonioasă din toate punctele de vedere. Jucăriile sunt esențiale pentru dezvoltarea abilităților cognitive, motorii, sociale și emoționale.

Alături de prietenii lui, copilul va experimenta situații care necesită soluții logice, bazate pe toate abilitățile pe care le-a construit de-a lungul jocului. Un copil care beneficiază de stimulii necesari pentru dezvoltarea acestor abilități se va transforma într-un adult fericit și cu o stimă de sine crescută. El va ști cum să facă față provocărilor vieții, să fie empatic și să aibă încredere în ceilalți. 

Iată care sunt principalele avantaje ale jocurilor de logică

    1. Dezvoltarea abilităților motorii

    Multe jocuri de logică presupun așezarea pieselor într-o anumită ordine, iar asta înseamnă acţionarea mușchilor din corp. În special, abilitățile motorii fine sunt stimulate, respectiv cele care au legătură cu mușchii mici de la degete și palme. Poți găsi aici o mulțime de jocuri de logică pentru copii care ajută la stimularea abilităților motorii fine, dar și la coordonarea ochi - mână. 

    
    
    
    

      2. Dezvoltarea simțurilor

      Multe jocuri de logică presupun implicarea tuturor simțurilor pentru găsirea unei soluții. Cele mai des întâlnite simțuri care sunt implicate în jocurile de logică sunt văzul, auzul și simțul tactil. Culorile strălucitoare, sunetele atractive și texturile interesante ajută la experimentarea unor momente unice și la creșterea capacității de rezolvare a problemelor. 

        3. Dezvoltarea abilităților cognitive

        Indiferent de subiectul jocului de logică pus la dispoziție, acesta îl va stimula pe cel mic să gândească prin acumularea și prelucrarea informațiilor. De asemenea, în timpul acestor activități este stimulată activitatea neuronală, copilul învățând cum să raționeze, să facă legături mentale și să memoreze acțiuni și decizii. 

        Ai probleme de vedere? Iata 3 motive pentru a investi intr-o pereche de ochelari de calitate! Te-ar putea interesa si: Ai probleme de vedere? Iata 3 motive pentru a investi intr-o pereche de ochelari de calitate!

          4. Dezvoltarea concentrării pe o singură sarcină

          Copiii se plictisesc repede, iar această caracteristică este acceptabilă la vârstele micuţe. Cu toate acestea, după vârsta de trei ani, copiii trebuie să învețe să se concentreze pe o singură sarcină și să-și exerseze răbdarea. Jocurile de logică permit implicarea celor mici în activități amuzante și atractive care le oferă contextul potrivit pentru dezvoltarea acestor abilități. 

            5. Dezvoltarea abilităților sociale și de comunicare

            Multe jocuri de logică presupun implicarea prietenilor, iar acest lucru este benefic pentru dezvoltarea relațiilor. Copiii vor învăța cum să comunice, să delege sarcini, să gestioneze conflicte și cum să lucreze în echipă. De asemenea, abilitățile lingvistice vor fi îmbunătățite prin dezvoltarea vocabularului și exersarea diferitelor metode de comunicare, atât verbale cât și nonverbale. 

              6. Dezvoltarea încrederii în sine

              Fiecare provocare rezolvată le oferă copiilor un sentiment de mândrie care îi va stimula să se avânte în experiențe și mai complexe. O stimă de sine crescută va ajuta la transformarea într-un adult asumat care știe să ia decizii și care este capabil să depășească orice momente complicate cu care se va întâlni în viață. 

                7. Coordonarea ochi mână

                Jocurile de logică ajută la stimularea acestei abilități care se numără printre cele mai importante în dezvoltarea copiilor. Aceasta îi ajută pe juniori cum să își sincronizeze mișcările mâinilor pe baza imaginilor pe care le transmit ochii. Creierul este organul principal pentru toată munca de coordonare; din acest motiv, jocurile de logică sunt ideale și pentru îmbunătățirea altor abilități cum sunt cele de desen, de scris sau citit. 

                Jocurile de logică sunt recomandate încă de la cele mai fragede, datorită beneficiilor menționate mai sus. Ele au capacitatea de a provoca inteligența copilului, încurajându-l să gândească, să ia decizii și să își asume responsabilitatea. De asemenea, le oferă celor mici posibilitatea de a învăța concepte importante cum este legătura dintre cauză și efect sau echilibrul. 


                0,00 (0 voturi)

                Nu sunt Comentarii la Beneficiile jocurilor de logică pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor

                Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

                ×