Cartile de colorat: arta terapeutica pentru adulti

Cartile de colorat: arta terapeutica pentru adulti

Colorand si desenand intram in contact cu sinele nostru cel mai profund si ne concentram asupra emotiilor noastre. Va spunem totul in acest articol.

Colorarea nu este doar o placere a copilului. In ultimii ani, arta simpla de a picta mandale, de exemplu, a aparut ca o practica foarte comuna in randul populatiei adulte.

Poate din acest motiv, si vazand beneficiile emotionale, fizice si cognitive pe care le aduce aceasta practica care distrage atentia, putem gasi deja mai multe carti destinate acestui tip de public in magazine si librarii. 

Astazi, in spatiul nostru, te invitam sa le descoperi alaturi de noi, si sa intelegi de ce colorarea poate fi atat de benefica pentru sanatatea ta.

Placerea creierului: colorarea

De multa vreme, oamenii au vorbit despre avantajele si beneficiile tricotarii manual. Implementam strategii nesfarsite de concentrare, atentie si memorie, care sunt foarte practice pentru orice varsta.

Colorarea unui desen este, chiar daca te surprinde, mult mai potrivita. De fapt, are o traditie indelungata in domeniul clinic si terapeutic.

Colorarea si beneficiile sale 

De cativa ani incoace, multor persoane cu handicap mintal li se ofera o terapie simpla de colorare. Este un exercitiu care le poate oferi un timp de relaxare adecvat si chiar de control emotional. Copiii cu autism, de exemplu, adesea le place destul de mult sa picteze imagini. Motivele?




  • Ele ajuta la imbunatatirea concentrarii si la imbunatatirea coordonarii psihomotorii.
  • Actioneaza ca un relaxant si canalizeaza emotiile. Multa liniste se gaseste prin culori si prin completarea spatiilor goale cu tonurile care sunt alese.
  • Pentru multe persoane din acest grup, colorarea poate deveni una dintre activitatile lor preferate. In plus, este o forma de exprimare, de gasire a stimulilor si de intarire pozitiva.

Colorarea, o arta antistres

Pe piata puteti gasi carti precum:

  • "Gradina secreta".
  • „ Padurea fermecata”
  • „Oceanul pierdut ”

Au fost concepute initial pentru un public infantil. Cu toate acestea, mai tarziu, editorii si-au dat seama ca desenele erau prea complexe.

Isi dadusera seama ca adultii aveau obiceiul de a descarca mandale si alte tipuri de grafica de pe internet pentru a colora. Asa ca, au decis sa-i vizeze catre un public mai larg si i-au transformat intr-un adevarat fenomen de masa.

In general, consumatorii confirma de obicei urmatoarele:

  • Pictura ii relaxeaza. Multi oameni asteapta cu nerabdare sa ajunga acasa pentru a se bucura sa vada acele desene extrem de complexe pline de fantezie in alb-negru. Ele devin o invitatie directa la „deconectare” de la probleme.
  • Cand pictezi, preocuparile iau o alta perspectiva. Lucrurile se vad mai calm si se intra intr-o stare de pace interioara in care este posibil sa ne conectam mai bine cu noi insine.
  • Calmam nervii.  Nivelul de cortizol scade si stresul este redus.
  • Imbunatatim atentia si memoria.
  • La randul sau, exista un aspect important de care trebuie sa tinem cont: simplul fapt de a alege un anumit tip de culoare ne poate exprima starea de spirit .
  • Pictura este o experienta externa care ne permite sa intram in contact cu emotiile noastre.

Colorarea, un act emotional si spiritual

Ghidul suprem pentru pastrarea alimentelor proaspete cu recipientele Schoeller Allibert Containers Te-ar putea interesa si: Ghidul suprem pentru pastrarea alimentelor proaspete cu recipientele Schoeller Allibert Containers

Studiul artei picturii si a desenului este considerat un mecanism de exprimare si eliberare.

Desi este adevarat ca te poti concentra in special pe mandale si simbolismul acestora, este interesant sa aducem aici cateva dintre reflectii care, fara indoiala, definesc foarte bine aceasta moda recenta a colorarii.

  • Arta de a colora este un act care ne uneste nu doar cu emotiile noastre, ci si cu fiinta noastra cea mai interioara si cu multe dintre acele senzatii pe care le avem in subconstient.
  • In timp ce pictam, o facem in tacere, permitand astfel sa iasa la iveala cele mai adormite ganduri ale fiintei noastre. 
  • Carl Gustav Jung a numit-o „arta spirituala”. El ne-a explicat ca mandalele, de exemplu, au folosit cel mai mult forma circulara pentru ca este reprezentarea unui cosmos, a propriului nostru interior in evolutie, de la un punct intern spre exterior,  de unde pot fi surprinse binele si raul.
  • Daca ne dam seama, multe dintre paginile de colorat care sunt comercializate astazi folosesc inca mai ales reprezentari care sunt organizate in forme circulare.
  • Potrivit lui Gustav Jung, este si sanatos pentru noi sa desenam si nu doar sa ne limitam la colorat . Desenul este o forma de libertate, care ne permite, de asemenea, sa canalizam emotiile si sa eliberam stresul.

Indrazniti sa incercati!

Nu trebuie sa fie opere de arta. Vor fi desene cathartice care reflecta sentimentele noastre si ne ofera acea usurare emotionala zilnica de care avem cu totii nevoie.

Punerea in practica nu costa nimic. Vom observa cum se imbunatateste starea noastra de spirit si cum ne simtim mult mai relaxati cu aceasta practica simpla.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Cartile de colorat: arta terapeutica pentru adulti

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×