7 pasi practici pentru alegerea unei carti pentru copii

7 pasi practici pentru alegerea unei carti pentru copii

Daca copilul dvs. este deja un cititor inrait sau daca tocmai incepe in aceasta mare arta a cititului, este foarte important sa ii cunoastei gusturile, astfel incat sa poata alege o carte buna pentru copii. De aceea, in acest articol, va vom oferi sapte pasi practici pentru a alege o carte pentru copii.

Pasul 1: Cunoasteti gusturile copilului

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa cunoasteti gusturile copilului dvs., pentru aceasta, cateva intrebari simple vor fi suficiente, de exemplu:

- Ce tipuri de carti preferi: actiune, romantism, aventura?
- Iti plac cartile ilustrate?
- Ce personaje iti plac cel mai mult: animale sau oameni?

Cu aceste tipuri de intrebari, cu siguranta veti putea sti ce tip de lectura prefera micutul dvs.

Pasul 2: Povestiti-i despre lecturile dvs. recente

Cel mai bun mod de a-l incuraja pe micul cititor este vorbind cu el despre lecturile pe care le-ati citit, spuneti-i povestile preferate si incercati sa desenati in cuvinte cat de magica este lectura.
Pasul 3: Literatura moderna pentru copii si tineri sau clasicii

A citi Fablehaven nu este acelasi lucru cu a citi Cenusareasa. Asigurati-va ca prezentati copilului dvs. o varietate de texte din literatura moderna si clasica.

In acest fel, va putea alege care este cartea preferata de el.

Pasul 4: Cititi impreuna

Puteti organiza o runda de lectura inainte de culcare. Ii puteti citi copilului cand incepe sa se legene pe aripile viselor. In plus fata de a le stimula imaginatia, veti crea o legatura foarte speciala.

Pasul 5: Lasati-l pe copil sa citeasca in ritmul lui

Incercati sa nu grabiti lucrurile. Copilul dvs. poate avea 10 ani, dar sa citeasca o carte recomandata de 14 ani. Nu va alarmati, deoarece sugestiile de varsta din carti variaza doar de la incepatori la cititorii cu experienta. Asa ca nu-l presati pe micutul dvs. pentru ca incetul cu incetul va avansa in nivelul sau de lectura.

4 carti care nu au putut fi  regizate de-a lungul timpului Te-ar putea interesa si: 4 carti care nu au putut fi regizate de-a lungul timpului

Pasul 6: Incurajati-l sa citeasca clasicele in versiunea lor originala

Daca micutul dvs. vrea sa citeasca un clasic din literatura mondiala, nu-l descurajati spunand ca este prea mare; in schimb, incurajati-l sa citeasca cartea in versiunea originala si nu intr-o versiune scurtata pentru tineri, deoarece multe detalii sunt pierdute.

Pasul 7: Vizitati o librarie impreuna

Lasati copilul sa va insoteasca la librarie. Poate fi o activitate noua de care sa va bucurati impreuna. In plus, poate profita de ocazie pentru a rasfoi urmatoarele titluri pe care vrea sa le citeasca.

Lectura este fundamentala si copiii care cresc in sus intr-un mediu care favorizeaza dragostea lor pentru lectura, de multe ori sa dobandeasca mai usor competente adecvate de citire.

Pentru ca un elev sa invete sa citeasca singur si sa se bucure de procesul de invatare, este important sa isi dezvolte vocabularul si memoria. Ambele elemente il vor ajuta sa atraga in minte scenele pe care le aude si sa se intrebe cum va continua povestea, ceea ce va spori concentrarea si interesul pentru lectura.

Prioritizarea lecturii este cel mai eficient mod de imbunatatire a tuturor subiectelor. Ministerul Educatiei disemineaza de ani de zile studii care cuantifica relatia dintre obiceiurile de citire si performanta scolara si in toate se constata ca elevii care citesc cel mai mult sunt cei care obtin cele mai bune note.


0,00 (0 voturi)
Admin A

Nu sunt Comentarii la 7 pasi practici pentru alegerea unei carti pentru copii

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×