6 Carti pentru femei puternice

6 Carti pentru femei puternice

Exista carti pe care orice femeie trebuie sa le citeasca, indiferent de varsta. Niciodata nu e prea tarziu sa te apuci de lectura deoarece cartile nu au varsta. Ele pot sa te impresioneze indiferent de momentul cand le citesti. Din fericire, sunt foarte multe carti pe piata de profil scrise special pentru femei puternice, carora nu le e frica sa arate ca sunt sigure pe ele. Am alcatuit o lista cu cele mai frumoase carti scrise pentru sexul frumos:

1. Seria ‘Prietena mea geniala' de Elena Ferrante

O capodopera moderna scrisa de una din cele mai apreciate scriitoare contemporane, ‘Prietena mea geniala’ este volum care deschide Tetralogia Napolitana care a facut furori in intreaga lume inca de la publicare. Autoarea reuseste sa disece intr-un mod extrem de atractic, prieteniile dintre femei, impreuna cu acele lucruri pe care le gandim dar nu avem curajul sa le recunoastem. Cartea exploreaza stransa prietenie dintre doua fete, Elena si Lila, inceputa in Napoli in anii ‘50. In pofida peisajului deprimant din carte si a saraciei care domnea in acea perioada, tonul cartilor este unul proaspat si optimist, ceea ce te face sa crezi ca la final, orice greutate poate fi depasita. In plus, povestea iti va arata ca, in ciuda distantei dintre doua femei, prietenia ramane intacta intreaga viata. 
2. ‘Mananca, roaga-te, iubeste’ de Elizabeth Gilbert

In cazul in care simti nevoia de o schimbare dramatica in viata ta, atunci trebuie sa citesti ‘Mananca, roaga-te, iubeste’. In urma lecturii acestei carti vei ramane cu doua lestii importante in viata: sa constientizam miracolul vietii si sa invatam sa ne iubim pe noi insine mai presus de orice. Personajul central al cartii, Liz, incepe o calatorie speciala care ii va schimba viata pentru totdeauna. Astfel, ajunge sa fie fericita cu ea insasi deoarece fericirea suprema incepe cu acceptarea de sine. 

3. ’Eleganta ariciului’, de Muriel Barbery

Top 10 carti pentru o afacere de nota 10 Te-ar putea interesa si: Top 10 carti pentru o afacere de nota 10

O carte cu personaje extrem de bine creionate, ‘Eleganta ariciului’ este o povestioara captivanta despre prietenie si importanta acesteia in vietile noastre. Totodata, cartea te invata sa nu te bazezi pe aparente, deoarece in cele mai multe cazuri, acestea insala. Este o carte inteligenta si usor de citit datorita maiestriei cu care personajele par sa se completeze unul pe altul. 

4. ‘Clopotul de sticla’, de Sylvia Plath

Romanul ’Clopotul de sticla’ este o autobiografie publicata initial sub pseudonimul Victoria Lucas. Este o carte putin socanta, de un realism uimitor, ce surprinde declinul emotional si psihic al personajului, intruchipat de Ester Greenwood. Desi in aparenta o femeie vesela, ambitioasa si isteata, aceasta sufera de un echilibru emotional extrem de fragil. Foarte putini scriitori au reusit sa patrunda si sa inteleaga problemele ce duc la destabilizarea psihicului asa cum a reusit Sylvia Plath.

5. ’Ines a sufletului meu’, de Isabel Allende

‘Ines a sufletului meu’ spune povestea captivanta a lui Ines Suarez, femeia care, alaturi de Pedro Valvidia, a cucerit si a pus bazele vechii colonii Chile. Desi poate nu iti vine a crede, Ines a existat in realitate insa istoricii au ignorat-o complet, vreme de mai bine de 400 de ani. Ea a jucat un rol esential in istorie deoarece a avut un rol in cucerirea Regatului Chile si a luat parte la intemeierea orasului Santiago.  

6. ‘Al doilea sex’ de Simone de Beauvoir

Orice feminista convinsa trebuie sa citeasca aceasta carte scrisa de Simone de Beauvoir. Practic, autoarea numeste femeile ca fiind un al doilea sex. Desi cartea a aparut in 1945, cand femeile nu aveau foarte multe drepturi si nu aveau nicio sansa sa acceada pozitii de conducere, multe din situatii se aplica si in ziua de azi. Volumul este de fapt un studiu elaborat in care ies la iveala detalii picante despre perceptia barbatiilor asupra a cea ce inseamna sexul feminin si care sunt diferentele impuse de societate intre cele doua sexe. 


0,00 (0 voturi)
Diana G

Nu sunt Comentarii la 6 Carti pentru femei puternice

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×