6 beneficii ale cartilor pentru copii

6 beneficii ale cartilor pentru copii

Lectura nu are decat beneficii. Cititul este o activitate care aduce beneficii tuturor varstelor, dar in copilarie, o varsta in care se formeaza multe aspecte ale vietii lor, lectura le ofera o baza pentru o viata care ii va ajuta sa faca fata multor situatii din viata lor adulta.

In randurile urmatoare vom incerca sa analizam multiplele beneficii pe care le aduce lectura micutilor nostri si vom vedea, de asemenea, cel mai bun mod de a le insufla pasiunea pentru lectura. Si inainte de a incepe, anticipam ca virtutile lecturii nu sunt doar la nivel intelectual, ci actioneaza si in domeniul social.

Cel mai bun mod de a insufla dragostea pentru lectura copiilor este sa le cititi cu voce tare de la o varsta frageda. Vazandu-si parintii citind si povestind lucruri atat de amuzante, copiii experimenteaza o pasiune pentru ceea ce iese din carti. Incetul cu incetul, vor fi incurajati sa exploreze ce contin paginile lor, vor dori sa invete sa citeasca, astfel incat sa poata face la fel ca parintii lor si incetul cu incetul, vor deveni cititori independenti.
Ascultarea citirii parintilor lor ii ajuta, de asemenea, sa imbunatateasca perceptia auditiva, sa imbunatateasca concentrarea si sa dezvolte imaginatia, deoarece vor dezvolta povestea asa cum o spun parintii. Si, desigur, nu putem ignora legatura stransa care se va crea intre parinti si copii, ceva nepretuit si foarte greu de realizat.

Bineinteles ca cartile trebuie adaptate la varsta copilului. O carte prea puerila sau prea adulta ii poate face sa-si piarda interesul.

Si dupa ce a fost analizata modalitatea corecta de a incepe sa citim impreuna cu micutii nostri, este timpul sa aflam despre unele dintre cele mai importante beneficii ale lecturii copiilor.

Carti despre fotografie - care sunt cele mai interesante lecturi recomandate pentru fotografi Te-ar putea interesa si: Carti despre fotografie - care sunt cele mai interesante lecturi recomandate pentru fotografi

Un vocabular mai dezvoltat. Citind, copiii descopera cuvinte si forme de exprimare pe care, incetul cu incetul, le interiorizeaza. Pentru multe cuvinte vor avea nevoie de ajutorul nostru, dar incetul cu incetul vor castiga fluenta si veti observa cum se exprima mai bine.

Fluenta in vorbire. Dupa cum am vazut anterior, cu cat invata mai multe cuvinte, cu atat se vor exprima mai bine. Un copil care citeste se exprima intr-un mod mult mai bogat decat cel care nu.

Dezvoltarea imaginatiei si creativitatii. Cand isi asculta parintii citind, copilul isi imagineaza povestea si personajele si, bineinteles, si atunci cand o citeste. Acest lucru va face ca imaginatia sa se dezvolte si creativitatea sa creasca.

Imbunatatirea intelegerii lecturii. Multe probleme academice viitoare provin din intelegerea slaba sau subdezvoltata a lecturii. Un copil care citeste isi dezvolta intelegerea si este capabil sa inteleaga textele pe care le citeste fara probleme.

Scaderea problemelor de concentrare. Lectura implica atentie care incet-incet ii invata pe cei mici disciplina si sa-si imbunatateasca capacitatea de concentrare. Acest lucru este foarte important pentru studiile dvs. din anii urmatori.

Dezvoltarea personalitatii. Desi poate nu pare, cunoasterea miilor de personaje pe care le contin cartile il fac pe copil sa invete sa relationeze si sa-si formeze personalitatea. Lectura il va face pe copil sa se relationeze mai bine social.


0,00 (0 voturi)
Admin A

Nu sunt Comentarii la 6 beneficii ale cartilor pentru copii

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×