5 carti despre psihologia cuplului. Descopera ce se ascunde dincolo de imaginea romantica a iubirii

5 carti despre psihologia cuplului. Descopera ce se ascunde dincolo de imaginea romantica a iubirii

De cate ori nu am auzit sintagma conform careia – iubirea dureaza doar 3 ani – si multe alte astfel de afirmatii despre adevarul care se regaseste in fiecare cuplu. Este desigur, o diferenta clara intre primele faze ale iubii, anume indragosteala si iubirea adevarata, care se bazeaza pe munca de sustinere si responsabilitate de ambele parti.

Conflicte mai mici sau mai mari, compromisuri, regrete, nempliniri toate acestea si multe altele sunt obstacole la care multe cupluri se opresc si decid ca nu mai au nevoie sa lupte pentru mai departe. Insa, de cele mai multe ori, nu vorbim de o incompatibilitate, ci de incapacitatea de a-l intelege si percepe cu adevarat pe celalalt cu bune si cu rele.

Vom vedea care sunt cateva dintre cartile care trateaza problema cuplului, a modului de relationare si de convietuire, pentru relatii mai durabile si sincere.

 

Revolutia iubirii - Gaspar Gyorgy

In “Revolutia Iubirii” Gaspar Gyorgy ne invita la introspectie, la descoperirea sinelui dintr-o alta perspectiva. Ne face sa ne dam seama ca toate fricile, temerile si elementele negative pe care le transpunem in relatia cu partenerul, isi au radacina in copilarie. Aflam mai multe despre copilul invizibil, acea parte din noi, care are nevoie de grija si atentia noastra, acum cand suntem adulti. Numai asa vom putea fi o versiune autentica a propriului sine si vom putea comunica mai bine in relatie. Etse vorba de curajul de a ne schimba, de a-l vedea cu empatie pe celalalt si de a lupta pentru o relatie bazata pe sinceritate.
Revolutia iubirii. O altfel de poveste despre atasament si relatii (Gaspar Gyorgy)

Revolutia iubirii. O altfel de poveste despre atasament si relatii (Gaspar Gyorgy)

Gasesti "Revolutia iubirii. O altfel de poveste despre atasament si relatii (Gaspar Gyorgy)" pe:

 

Inteligenta erotica – Esther Perel

Esther Perel este un cunoscut terapeut de familie si cuplu, care a reusit sa creeze o noua perspectiva asupra modului in care erotismul este privit si inteles in cadrul relatiei. Dupa cum Esther spunea intr-unul dintre discursurile sale, in fiecare moment ale vietii poti incepe o noua relatie cu acelasi partener. Ne explica modul in care erotismul in cuplu a evoluat de-a lungul timpul, ce se schimba atunci cand apare un copil sau cand la mijloc este o a treia persoana. Face referire totodata, la conflictul care exista permanent intre dorinta si siguranta intr-o relatie, cum putem depasi impasurile care apar in diferite stadii ale relatiei si cum sa comunicam mai eficient in plan erotic.

Inteligenta erotica. Editia a IV-a Reconcilierea vietii erotice cu viata de familie - Esther Perel - Sfaturi practice. familie

Inteligenta erotica. Editia a IV-a Reconcilierea vietii erotice cu viata de familie - Esther Perel

Inteligenta erotica. Editia a IV-a Reconcilierea vietii erotice cu viata de familie - Esther Perel

Gasesti "Inteligenta erotica. Editia a IV-a Reconcilierea vietii erotice cu viata de familie - Esther Perel" pe:

 

Cele mai amuzante carti care te vor scapa de stres Te-ar putea interesa si: Cele mai amuzante carti care te vor scapa de stres

Marte si Venus se impaca – John Gray

Nu este prima oara atunci cand auzim ca femeile vin de pe Venus si barbatii de pe Marte. Ideea este ca fiecare este diferit, reactioneaza distinct la anumiti stimuli si se confrunta cu un alt set de griji si frici in cadrul relatiei. John Gray pune accentul pe diferenta dintre modul in care femeile si barbatii reactioneaza la stres, la certuri si obstacole. In acelasi timp ofera solutii pentru cei care doresc sa comunice cu adevarat cu partenerul, cu alte cuvinte, sa invete sa vorbeasca aceiasi limba pe plan afectiv. Descoperim nevoile reale ale barbatului si femeii intr-o relatie si secretele unei vieti fericite impreuna.

 

Cele 5 limbaje ale iubirii – Gary Chapman

In “Cele 5 limbaje ale iubirii” descoperim de ce uneori ni se pare ca celalalt nu intelege cu adevarat ce vrem sa transmitem sau de ce asteptarile noastre se dovedesc a fi prea mult pentru partenerul nostru. Gary Chapman ne prezinta 5 limbaje principale ale iubirii, prin care fiecare persoana isi exprima mai mult sau mai putin direct, sentimentele. Printre acestea se numara contactul fizic, oferirea de cadouri, cuvintele de incurajare, timpul efectiv petrecut alaturi de partener. Mai aflam de ce nu iubim la fel, care sunt cauzele si cum ne putem schimba spre o versiune mai buna a sinelui nostru.

Cele cinci limbaje ale iubirii. Editia a VI-a - Gary Chapman

Cele cinci limbaje ale iubirii. Editia a VI-a - Gary Chapman

Gasesti "Cele cinci limbaje ale iubirii. Editia a VI-a - Gary Chapman" pe:

 

Primeste iubirea pe care o doresti – Harville Hendrix

“Primeste iubirea pe care o doresti” este un ghid practic pentru cei care doresc sa evolueze in cadrul relatiei si care vor un parteneriat sincer si constient. In prima parte a cartii ni se releva anumite aspecte care tin de ranile afective suferite in copilarie si cum acestea ne dicteaza acum, reactiile si modul de interactiune in relatia de cuplu. Vedem care sunt cele 3 etape ale unei relatii si cum le putem depasi cu succes, prin sinceritate si curaj. In a doua parte, descoperim 10 pasi practici pentru o relatie constienta, cu exercitii concrete pentru o cunoastere indeaproape a sinelui, a celuilalt si a cuplului ca o singura entitate.

Primeste iubirea pe care o doresti - Ghid pentru cupluri - a XX-a editie aniversara, revizuita si actualizata - Harville Hendrix - Stiinte. stiinte umaniste. psihologie

Primeste iubirea pe care o doresti - Ghid pentru cupluri - a XX-a editie aniversara, revizuita si actualizata - Harville Hendrix

Primeste iubirea pe care o doresti - Ghid pentru cupluri - a XX-a editie aniversara, revizuita si actualizata ...

Gasesti "Primeste iubirea pe care o doresti - Ghid pentru cupluri - a XX-a editie aniversara, revizuita si actualizata - Harville Hendrix" pe:


0,00 (0 voturi)
Oana V

Nu sunt Comentarii la 5 carti despre psihologia cuplului. Descopera ce se ascunde dincolo de imaginea romantica a iubirii

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai: