5 Carti de fashion pentru orice pasionata de moda

5 Carti de fashion pentru orice pasionata de moda

Moda este un domeniu complex. Nu poti sa te limitezi doar la prezentarile de moda sau la alte articole din reviste glossy ca sa inveti conceptele de baza din fashion. E important sa ai acea cultura generala pe care nu o poti dobandi decat studiind carti importante de fashion. Chiar daca moda trece, stilul ramane. Asadar, iata cateva carti interesante care merita citite pentru multitudinea de informatii despre stil si fashion ce nu pot fi trecute cu vederea.

1. ‘12 Creatori care au schimbat istoria’ de Bertrand Meyer Stabley

Bertrand Meyer Stabley este un nume important in industria modei. Acesta a lucrat pentru Printesa Margaret a Marii Britanii, si a comentat tinutele unor importante celebritati precum Elton John, Coco Chanel, James Dean si Gala Dali. In plus, a fost jurnalist la prestigioasa revista Elle. Avand aceasta pasiune pentru viata celebritatilor, autorul a creat o lista de 12 personalitati care au schimbat lumea modei pentru totdeauna. In mod surprinzator, lista cu pricina contine si nume mai putin cunoscute pe la noi, cum ar fi Elsa Schiaparelli sau Sonia Rykiel. E genul de carte ce trebuie citita daca vrei sa faci o impresie placuta in cercurile pasionatilor de fashion. 




2. ‘In numele lui Gucci’ de Patricia Gucci

Nu exista persoana care sa nu fi auzit de Gucci. Nici nu trebuie sa fii mare cunoscatoare in domeniu ca sa stii ca brandul Gucci e unul extrem de popular si apreciat de oameni din diverse categorii sociale. In aceasta carte ai ocazia a afli cateva secrete ascunse despre povestea brandului si cum a luat nastere intreaga afacere. In plus, o sa fii surprinsa sa afli ca Gucci era brandul favorit a lui Frank Sinatra iar John Wayne si Sophia Loren au fost clienti fideli de-a lungul vremii. ‘In numele Gucci’ e o carte lejera pe care o poti citi intr-un weekend, alaturi de o cafea delicioasa. 

3. ‘Coco Chanel’ de Edmonde Charles- Roux

De-a lungul timpului, s-a speculat foarte mult pe seama Gabriellei Chanel sau Coco Chanel. Insa cele mai multe scrieri sunt ori incomplete ori putin exagerate. Edmonde Charles- Roux este editoare la revista de moda Elle si laureata a premiului Goncourt. Ea a reusit sa publice o carte care arata adevarul despre puternica femeie Coco. Biografia celebrei creatoare de moda este una plina de emotii si lipsita de minciunile scrise in trecut. Nu strica sa arunci o privire asupra deoarece povestea lui Coco Chanel este una interesanta iar drumul spre succes parcurs de aceasta nu a fost unul usor. 

Cele mai frumoase carti pentru copiii mici - ilustratii atractive si povesti care il aduc pe Mos Ene Te-ar putea interesa si: Cele mai frumoase carti pentru copiii mici - ilustratii atractive si povesti care il aduc pe Mos Ene

4.’Mica enciclopedie de stil’ de Christian Lacroix & Patrick Mauries

Marea majoritate a persoanele nu au nicio reactie cand aud numele Christian Lacroix. Insa cam toate au auzit de brandul Desigual, al carui designer este insusi Lacroix. Designerul si-a deschis propria casa de moda in 1987 si de atunci a reusit sa creeze colectii intregi de haine si accesorii pline de exuberanta. Gentile, pantofii si alte accesorii realizate de acest mare designer sunt preferatele vedetelor deoarece sunt stilate si extrem de sofisticate. Aceasta mica enciclopedie de stil ar trebui sa-si gaseasca loc in orice biblioteca al oricarei iubitoare de stil sic. 

5. ‘The Psychology of Fashion’ de Carolyn Mair

In cazul in care vrei sa afli mai multe aspecte legate de psihologia din spatele modei, trebuie sa iti achizitionezi aceasta carte. Astfel, vei citi despre modul in care hainele ne influenteaza starea de spirit, comportamentele irationale care stau la baza cumparaturilor si felul in care suntem manipulati de magazinele de haine.  ‘The Psychology of Fashion’ exploreaza conceptul de haine la moda si ce efect au asupra stimei de sine. Totodata, poti sa inveti despre diverse comportamente de cumparare si despre faptul ca hainele sunt realizate in asa fel incat sa cheltuim un buget intreg chiar daca garderoba noastra este completa. 


0,00 (0 voturi)
Diana G

Nu sunt Comentarii la 5 Carti de fashion pentru orice pasionata de moda

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×